راهنمای خرید یک کامپیوتر خانگی

نوشته شده توسط:علی غفاری نژاد | ۰ دیدگاه

این مقاله یک راهنمای عمومی برای خرید کامپیوتر است. اجزای کامپیوتری که می خواهید بخرید آخرین تکنولوژیها در آنها به کار رفته است. پس برای خرید کامپیوتر همه ما احتیاج به قدری مطالعه داریم به امید آنکه این مقاله مختصر به شما برای بهترین انتخاب کمک کند.

CPU
برای CPU ها دو انتخاب اساسی بین سرعت و قیمت وجود دارد. مارک اینتل دارای کارایی خوبی است. اما در برابر آن AMD انتخاب خوبی است برای کسانی که بودجه کمتری دارند. اما همیشه جنسی را که از حد معمول بازار گرانتر است نخرید زیرا نسبت کارایی به قیمت مقدار زیادی افت می کند به عبارت دیگر به همان اندازه که که پول بیشتری می دهید قدرت CPU خریداری شده بیشتر نیست. اما اینکه چگونه بفهمیم که خرید چه CPUای با چه سرعتی به صرفه است کافیست از چند فروشنده لیست قیمت بخواهیدمتوجه خواهید شد که از یک سرعت خاص به بالا ناگهان قیمت به شدت بالا می رود ( که البته این موقت است ) پس پول خود را بیهوده تلف نکنید. فاکتور دیگری که برای CPU ها مهم است حافظه پنهان یا cache memory آن است که هر چه این مقدار بیشتر باشد CPU زمان کمتری را صرف نقل انتقال بیهوده اطلاعات می کند و علت آن این است که این حافظه مستقیماً روی CPU قرار دارد البته توجه داشته باشید cache بالا برای مصارف حرفه ای مانند ساخت انیمشن بدرد می خورد پس در این مورد هم به قیمت توجه داشته باشید زیرا ممکن است در مصارف روزمره اختلاف آن خیلی محسوس نباشد.

مادربرد
انتخاب مادربرد ، یکی از تصمیمات مهم در زمان تهیه و یا ارتقاء یک کامپیوتر است .انتخاب فوق ، علاوه بر تاثیر مستقیم بر عملکرد فعلی سیستم ، بیانگر انعطاف سیستم در زمان ارتقاء نیز می باشد . قابلیت های فعلی یک کامپیوتر و پتانسیل های ارتقاء آن در آینده ، جملگی به نوع مادربرد انتخابی بستگی خواهد داشت . امروزه بر روی مادربردها ، پورت های پیشرفته ای نظیر( Fireware(IEEE 1394و یا USB 2.0 و حتی کارت های ( تراشه ) صدای شش کاناله و کنترل های RAID وجود داشته که می توان از آنان در زمان ارتقاء سیستم و بدون نیاز به نصب امکانات جانبی دیگر ، استفاده بعمل آورد. 
درزمان انتخاب یک مادربرد همواره سوالات متعددی در ذهن تهیه کننده ( خریدار ) مطرح می گردد: مادربردها چگونه با یکدیگر مقایسه می گردند؟ پارامترها ی سنجش و وزن هر کدام چیست؟ ( پردازنده ها ، نوع تراشه ها ، نحوه ارتباط با دستگاههای ذخیره سازی ). معیار انتخاب یک مادربرد چیست ؟ Chip set های یک مادربرد بیانگر چه واقعیت هائی می باشند ؟ امکانات یک مادربرد چه تاثیراتی را در حیات فعلی و آتی سیستم بدنبال خواهد داشت؟میزان کارایی و کیفیت یک سیستم تا چه میزان وابسته به پتانسیل های مادربرد می باشد ؟ موارد فوق ، نمونه سوالاتی است که در زمان انتخاب یک مادربرد در ذهن تهیه کنندگان مطرح می گردد. در این مقاله قصد داریم به برخی از پرسش های متداول در زمینه انتخاب یک مادربرد پاسخ داده و از این رهگذر با ضوابط و معیارهای انتخاب صحیح یک مادربرد بیشتر آشنا شویم .اما پیشنهاد من مادربرد های شرکت گیگابایت و ایسوز تو بازار ایران خوب جا افتادن و شرکت های گارانتی خوب اونهارا ساپورت میکنند.سعی کنید یک مادربرد بخرید که CPUدو هیته ای ساپورت باشه و رم دی دی آر2DDT2 ساپورت با باس 800 ساپورت باشه البته 6 ماهه اول 87 سعی کن مادربردت گارت گرافیک 16X ساپورت کنه من بهترین مدل پیشنهادیم P31 گیگابایته مشتری ها همه راضی بودن.

حافظهRAM
میزان RAM برای کامپیوتر شما مهم است. برای کارکرد بهینه کامپیوتر باید به مقدار کافی RAM داشته باشید RAM علاوه بر مقدار حافظه یک فاکتور مهم دیگر هم دارد و آن سرعت باس آن است که نشان می دهد اطلاعات با چه سرعتی می توانند به RAM منتقل شود نکته مهم دیگر این است که در هنگام خرید مادربرد به تعداد اسلاتهای RAM (یا همان DIMM ) آن توجه داشته باشید تا به تعداد کافی موجود باشد تا در آینده امکان ارتقا حافظه سیستم وجود داشته باشد. این مخصوصاً زمانی بدرد می خورد که به علت گرانی موقت RAM ( بازار ناپایدار کامپیوتر ) یا کمبود بودجه به طور موقت RAM کمتری خریداری می کنید و می خواهید در آینده به مقدار کافی به RAM سیستم خود اضافه کنید. 


HARD DRIVE یا دیسک سخت
دو فاکتور برای انتخاب وجود دارد میزان حافظه یا حجم که با واحد GB (گیگا بایت ) مقدار آن تعیین می شود و سرعت که هر چه بیشتر باشد زمان کمتری برای خواندن و نوشتن روی HARD DRIVE لازم است. اکثر HARD DRIVE های امروزی بیشتر از مقدار بیشتر نیاز شما فضا در اختیارتان قرار می دهند. البته این بستگی به شما دارد که چه نوع اطلاعاتی را بخواهید روی HARD DRIVE خود ذخیره کنید مثلاً اگر تعداد زیادی فیلم روی HARD DRIVE خود آرشیو کنید به فضای نسبتاً زیادی احتیاج دارید ولی برای اکثر مصارف خانگی فضای HARD DRIVE های موجود بازار که دارای قیمت مناسبی هم هستند بیش از نیاز فضا در اختیارتان قرار می دهد. یکی از عواملی که در کارایی HARD DRIVE شما تاثیر دارد این است که به مقدار کافی حافظه cache داشته باشد.برای مصرف معمولی 80 گیگابایت تا 160معمولی—برای کاربرد حرفه ای 160تا 320 بافر بالا


OPTICAL DRIVES
بیشتر کامپیوتر های فروخته شده امروزی دارای رایتر یا DVD هستند. اگر قصد دیدن فیلم با کامپیوتر را ندارید، بهتر است از DVD در برابر رایتر CD صرفنظر کنید. برای سی دی رایتر 3 سرعت ذکر می شود سرعت رایت (سرعت نوشتن اطلاعات ) ، سرعت ری رایت ( که برای سی دی های با قابلیت چندین بار رایت استفاده می شود ) و سرعت خواندن اطلاعات. از درایوی استفاده کنید که حداقل 40X سرعت رایت، 12X سرعت زی رایت و 40X سرعت خواندن اطلاعات و حداقل 2 مگابایت بافر داشته باشد.در حال حاظر در بازار ایران دی دی رام و سی دی رایتر از دور خارج شده اند و مردم به دوی دی وی دی رام و رایتر روی آوردند.برای مثال یک دی وی رایتر قابلیت رام و رایت سی دی و رام و رایت دی وی دی را دارد و بصرفه تر است.



کارت گرافیک
کارتهای گرافیک تقریباً هر 6 ماه تغییر می کنند و نوع پیشرفته تر و جدیدتر آن وارد بازار می شود که قابلیتهای بیشتری برای بازی های کامپیوتری با گرافیک سطح بالا و قابلیتهای سه بعدی امروزی ساخته می شوند بنابراین انتخاب درست کار مشکلی است. پیشنهاد من کارت گرافیک حتما باید ار نوع ÷ی سی آی اکسپرس باشد چون هم سرعت خوب و کیفیت عالی دارد وضرفیت های 256 به بالا بخرید چون در اینده بهتر پاسخگوی کارهای شما است.توجه کارت گرافیک هایی در بازار ایت که به صورت شرینگ است یعنی از حافظه رم سیستم شما به عنوان حافظه گرافیکی خود استفاده میکند که معروف به سری xxxx GSاست.پیشنهاد من این است که از سری GT استفاده کنید چون کارایی بهتری دارد. البته سری GTگرانتر از سری GSاست. 

 

منبع: ترفندستان

    هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...